S 21-tonovým kamiónom jazdil opitý Poliak zo strany na stranu

04.12.2012 Trnava

Trnava 4. decembra (TASR) – Tri promile alkoholu v krvi poľského vodiča spôsobili, že jeho kamión sa pohyboval po ceste zo strany na stranu. Upozornili na to políciu viacerí motoristi, ktorí sa s autom na úseku rýchlostnej cesty R1 z Trnavy na Nitru stretli.

Operačné stredisko polície ihneď vyslalo do úseku hliadku diaľničného oddelenia. Po príchode policajtov na miesto bol už kamión havarovaný mimo cesty. V katastrálnom území obce Vlčkovce vyšiel poľský ťahač aj s návesom mimo cesty, kde zapadol. Vodič sa snažil vyjsť späť na rýchlostnú komunikáciu a pokračovať v jazde. V tom mu však už policajti zabránili. Hliadka diaľničného oddelenia skontrolovala vodičovi doklady potrebné na vedenie a premávku vozidla a podrobila ho dychovej skúške. V nedeľu 2. decembra 9.50 hodine mu namerali 2,77 promile a o pol hodinu neskôr nafúkal ešte viac, 3,02 promile alkoholu. Polícia 55-ročného poľského vodiča zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ v pondelok 3. decembra muža už obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Odňatím slobody na dva až päť rokov sa v zmysle zákona páchateľ potrestá, ak vykonáva v stave vylučujúcom spôsobilosť, ktorý si privodil vplyvom návykovej a vykonáva činnosť, pri ktorej by mohol ohroziť život alebo zdravie ľudí alebo spôsobiť značnú škodu na majetku pri výkone zamestnania. V tomto prípade profesionálny poľský vodič viedol kamión o celkovej hmotnosti asi 21 ton.

TASR dnes informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová.
 

Vyberte región